top of page

"Motion" - pieredze iepazīstot Mākslīgā intelekta uzdevumu plānošanas rīku [Video]

Updated: May 21

Produktivitātes rīku pasaulē atrast tādu, kas ne tikai sola, bet arī patiesi sniedz rezultātus, ir retums. Nesen es uzgāju lietotni "Motion" (https://www.usemotion.com) - uzdevumu pārvaldības rīku, kurš patiešām palīdz man tikt galā ar darbu uzdevumiem un labāk saprast, cik daudz un kad es varu uzņemties kādu jaunu darbu. Es neesmu saistīts ar "Motion", es vienkārši vēlos dalīties ar rīku, kas man ir izrādījies ļoti noderīgs.



Personīgā pieredze

Pirms diviem mēnešiem ievēroju un nolēmu izmēģināt mākslīgā intelekta bāzētu rīku "Motion". Sākotnēji biju skeptisks, domājot, vai tas patiešām spēj darīt to, ko stāsta reklāmā. Man par lielu izbrīnu "Motion" pat pārsniedza manas cerības. Laika gaitā esmu izmēģinājis daudzas plānošanas metodes un neskaitāmus rīkus, taču šis (uz doto brīdi) ir kļuvis par manu primāro. Tas man palīdz skaidrāk pārskatīt visu veicamo uzdevumu klāstu, ļauj ieskatīties, cik tālu kalendārā reāli ir mans darbu uzdevumu klāsts un veiksmīgāk liek saprast, kad ir par daudz un kuru darbu šoreiz būs jāatliek.


Galvenās funkcijas

"Motion" ļauj plānot projektus un projektā ietvertos darbus ar samērā plašu funkcionalitāti - uzdevumam paredzētais laiks, prioritāte, atkarīgie/izrietošie uzdevumi, termiņi un termiņu veidi, atbildīgie u.c.


Automātiskā kalendāra plānošanas funkcija ir tā, kas mani visvairāk piesaistīja - darba uzdevumi tiek automātiski ieplānoti kalendārā balstoties uz tā termiņu, prioritāti, veltāmo laiku. Darbi tiek ieplānoti laika blokos darba laikā vai citā laikā, ja tas tā tiek paredzēts. Ja gadījumā kalendārā Tu ieplāno kādu tikšanos, “Motion” automātiski pārplāno visus uzdevumus. Tu vari ieplānot laiku, kad nevarēsi veikt uzdevumus, cik daudz pārtraukumu ir jāiekļauj, kā arī var plānot regulāros darbus, piemēram, “pārbaudīt e-pastus” vai jebkas cits, kas jāveic ik dienu vai ik nedēļu, vai citādā regularitātē. Jebkurā brīdī iespējams viekt citu uzdevumu vai atzīmēt to, kā pabeigtu un nākamie darbi tiek pārplānoti.


Lietotne ir viegli lietojama un nav nepieciešams neko daudz apgūt. Tomēr prasīgākiem lietotājiem visu funkciju izpratne arī neaizņems daudz laika. Uzdevumi vienkārši sinhronizējas ar manu Google kalendāru un tas ļauj vienkārši pārredzēt gan plānotos uzdevumus šodienai, gan lieliski parāda manu kopējo noslodzi.


“Motion” paredzēts arī komandām, tomēr par to, kā tas strādā, es diemžēl nevarēšu pastāstīt.



Vērtējums

Motion piedāvā 7 dienu bezmaksas izmēģinājumu, taču pēc tam tas maksā $19 mēnesī, ja maksā uz gadu (t.i. $228 gadā) vai $34 mēnesī pa mēnešiem. Jāteic, ka pirmo mēnesi es nolēmu maksāt par mēnesi un jau pirmā mēneša laikā sapratu, ka Motion man der un pārgāju uz gada plānu.

Lai gan, kā jebkuram rīkam, arī "Motion" būtu iespējami dažādi uzlabojumi, tomēr pašreizējās funkcionalitātes manas vajadzības labi apmierina. Ja Tu meklē uzticamu uzdevumu pārvaldības rīku, "Motion" varētu būt vērts izmēģināt.


Nobeigumā

Vai Tev arī ir bijusi sajūta, ka uzdevumi un termiņi Tevi “gāž riņķī”? Kādi rīki vai metodes, tavuprāt, ir efektīvi? Pastāsti par savu pieredzi un, vai tāds rīks, kā "Motion" varētu Tev palīdzēt?




0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page