top of page

Tukšo lauku aizpildīšana Excel tabulās (+video)

Updated: Sep 10, 2019

Bieži datu analīzei saņemam atskaites, kurās kategoriju vai grupu nosaukumi tabulā norādīti pirmajā ieraksta rindā, savukārt attiecīgās kategorijas vai grupas dati seko arī nākamajās rindās. Pazīstama problēma grāmatvežiem un datu analītiķiem, vai ne?

Esmu redzējis dažādus paņēmienus, kā ar to tiek galā un pārsvarā veidi ir gauži manuāli. Izlasi vai noskaties video un uzzini, kā to izdarīt pavisam ātri un nesāpīgi.


Pieņemšu, ka esmu saņēmis šādus datus un gribu aizpildīt tukšās vietas A un B kolonās ar informāciju, kas atrodas augšējās datu rindās.

Pirmais solis, iezīmē apgabalu, kurā atrodas aizpildāmās šūnas un spied funkciju taustiņu F5

Klikšķini uz "Special..." pogas un izvēlies opciju "Blanks" jeb tukšās šūnas

Rezultātā iezīmētas tiks tikai neaizpildītās šūnas. Tālākais palīgā ņem formulu, kura atsaucas uz šūnu virs aktīvās šūnas. Piemērā aktīvā šūna ir B5. Tātad raksti formulu

=B4 un spied Ctrl + ENTER

Pēc šīs darbības, kā redzi, visas šūnas aizpildītas ar formulu, kura atsaucas uz šūnu virs tās un līdz ar to aizpildītas ar atbilstošām vērtībām. Tomēr pagaidām visās šūnās ir formulas un, iespējams, tas traucēs tālākā analīzē. Tādēļ iesaku iezīmēt attiecīgo apgabalu, to nokopēt  (Ctrl + C) un ielīmēt kā vērtības (spied secīgi kreiso taustiņu Alt H V V vai izvēlies rīkjoslā).


Visbeidzot, lai norādītu statisku atskaites datumu un laiku, spied:

Statisks datums: Ctrl + ; Statisks pulkstens laiks: Ctrl + Shift + ;

Paldies, ka lasīji un skatījies. Ceru, ka mani padomi Tev noderēs. Lejupielādē darba failu un atceries pierakstīties jaunumiem!




0 comments

Comments


bottom of page